Billiga smyckesdelar

När jag var liten så älskade jag att pyssla. Det blev en hel del troll av stenar, gran och ullbitar som jag limmade på och målade näsor och ögon. Rätt söta enligt min något partiska bedömning. Mina egendesignade halsband och armband tog väl ändå priset, men jag fann väldigt billiga smyckesdelar genom att samla in vad naturen hade att erbjuda. Dessa så kallade smycken bestod till mestadels av snäckor och snäckskal varvade med pärlor som man använde till såna där pärlplattor. Lite längre fram när jag blev något äldre så använde jag snäckorna till mina målningar istället, jag växte nog ifrån tillverkningen av billiga smyckesdelar en period och började måla istället.

Smyckesdelar från vinflaskor

Jag minns en annan detalj när jag höll på med min smyckes tillverkning och det var små små ”hängsmycken” i form av en liten vinflaska. Jag vet att dessa hängde runt ”halsen” på vissa vinflaskor som mina föräldrar brukade köpa. Dessa var jag helt fascinerad av och tyckte dom var så fina att mina föräldrar absolut inte fick lov att slänga dom sedan. Det gick till och med så långt att jag samlade sådana från affären när jag var där med min pappa. Men det är nog också det enda som jag någonsin tog från någon affär. Dessa små vinflaskor gjorde jag sedan halsband och armband av tillsammans med pärlorna.

Smyckesdelar i nutid

Det där med att tillverka egna smycken har ju fullkomligt exploderat de senaste 10-15 åren. Nu är det ju väldigt lätt att få tag på olika billiga smyckesdelar som du kan göra riktigt snygga halsband och armband av, som ett exempel. Men du kan tillverka många olika saker med hjälp av dessa smyckesdelar. Jag har sett många som gör små änglar som du kan använda som nyckelring eller som du kan köpa som örhängen. Vi använde dessa änglar till att hänga i tränset till våra hästar i stallet.